zondag 15 juli 2012

Trio uit Turnhout en Beerse beschuldigd van roofmoord op tapper Lilse Golfclub

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen verwees Igor V. (27) uit Turnhout en Jan S. (24) en Kevin W. (21) uit Beerse door naar het hof van assisen. Ze worden beschuldigd van de roofmoord op Gert Van Roy (30) uit Hemiksem. De barman van de Lilse Golfclub werd bijna twee jaar geleden ontvoerd, van zijn bankkaart beroofd en vermoord.Gert Van Roy verdween op 19 juli 2001 in Lille. De kersverse vader uit Hemiksem werd het laatst gezien toen hij de Lilse Golfcub verliet. Hij werkte er als tapper. Van Roy en zijn auto bleven vijf dagen spoorloos. Tot voorbijgangers in het antitankkanaal in Brasschaat zijn lichaam ontdekten. Het lijk was gekneveld aan de polsen en lag half in het water.

Amper anderhalve week na de verdwijning was het Antwerpse gerecht de daders van de gruwelijke moord op het spoor. De drie jongemannen bekenden dat ze al langer op zoek waren naar een slachtoffer voor een overval. Het lot bracht hen naar de golfclub in Lille. Daar zouden ze een rijke stinkerd opwachten en zijn geld afpakken.

De ongelukkige Van Roy was de laatste die de club verliet. Dat werd hem fataal. De drie moordenaars overvielen hem, nadat hij de club had gesloten, en ontvoerden hem in zijn eigen wagen. Op een afgelegen plaats ontfutselden ze de barman zijn bankkaart en zijn pincode. Dan werd hij doodgeschoten. De auto lieten ze achter in een gargaebox in Antwerpen.


Ontsnapt uit gevangenis
Met de bankkaart gingen de doders winkelen. Bewakingscamera's filmden het trio toen het probeerde met de gestolen kaart inkopen te doen in winkelcentra in Antwerpen en Wijnegem. Op basis van de videobeelden werden de daders ontmaskerd.

De daders zijn geen onbekenden voor het gerecht. Een van hen, Igor V., ontsnapte in mei van vorig jaar samen met een kompaan uit de strafinrichting in Antwerpen. Ze kregen daarbij de hulp van een cipier. Elf dagen later werd hij opnieuw van zijn vrijheid beroofd.

De kamer van inbeschuldigingstelling bij het Antwerpse hof van beroep verwees Igor V., Kevin W. en Jan S. donderdag door naar het hof van assisen. Een volksjury beslist wellicht in het najaar over hun lot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten