maandag 16 juli 2012

Kastelen golftour in Achterhoek


Kastelen golftour in Achterhoek
De Achterhoek Kastelengolftour is de naam van een nieuw initiatief om de gestaag groeiende golfsport verder te promoten. Het toernooi bij verschillende kastelen in Oost Gelderland is bedoeld voor particulieren en bedrijven, ongeacht het niveau van de spelers. Golfpro Anneke Soonius, verantwoordelijk voor de organisatie: “De Achterhoek met zijn prachtige burchten en landerijen behoort tot de mooiste gebieden van Nederland. De tuinen en weilanden rond de kastelen zijn perfecte locaties voor het uitzetten van een 9 holes Par 3 baan.”

De locaties Huis Bergh te ’s-Heerenberg, Kasteel Vorden en Huis Verwolde te Laren staan vast. Met andere zijn onderhandelingen gaande. op 7 en 8 juli. Na de zomer op 1 en 2 september en op 8 en 9 september. Het prijzenpakket omvat een weekeinde golfen in de Eifel, een 3 daagse golfcursus en een aantal vrije greenfees op golfclub ‘t Lohr. Voor bedrijven is er bovendien een wisselbeker.

Ervaring
Soonius, eigenaar van Golf4iedereen, heeft veel ervaring met het organiseren van golfevents en -bedrijfsdagen. Verder geeft zij privé lessen, verzorgt zij GVB-clinics en zet zij golfreizen op touw. “Het initiatief om kastelengolf in de Achterhoek van de grond te tillen, werd meteen breed omarmd. Na de eerste contacten meldde zich een aantal bedrijven voor het vrijwillig uitzetten van banen, het maaien, afslagmatten en alle andere benodigdheden om bij de kastelen een mooie tijdelijke golfbaan te maken”.

Het Kastelengolf toernooi, wordt gespeeld over drie weken met voor de bedrijven als wedstrijdvorm een teamspel: Texas Scramble met in ieder team vier deelnemers. Bedrijfsteams, die onverhoopt geen vier spelers kunnen leveren, worden door de organisatie aangevuld met zakelijke gasten die belangrijk (kunnen) zijn voor het netwerk van de betreffende onderneming. Na afloop is er voor de zakelijke markt steevast een gezellig drankje en gelegenheid tot netwerken. De ‘19e hole’, het clubhuis”, aldus Soonius, “ontbreekt niet.”

Het kastelentoernooi wordt voor particulieren op zaterdagen gespeeld en voor bedrijven op zondag.

Particulieren

Volgens golfpro Soonius is het Kastelentoernooi voor de particulier een mooie gelegenheid om ook de kastelen in de regio goed te leren kennen. “Want een rondleiding in de burchten ontbreekt niet.”

Zowel beginners als gevorderde spelers kunnen aan het toernooi meedoen. De beginnende golfer wordt op de dag zelf, met instructie en korte golflessen, wegwijs gemaakt. Er wordt individueel gespeeld volgens het Stableford systeem.

Soonius: “De indeling van het toernooi is dusdanig, dat alle spelers, beginners of gevorderden, optimaal plezier beleven. De prijzen worden per handicap klasse bepaald.

Rond het toernooi zijn diverse activiteiten voorzien, zoals muziek en deelname aan een golfles ter kennisname. Sportieve gezelligheid baat voorop. Bedrijven stellen zich aan de liefhebbers voor.”

Particulieren betalen vanaf 25 euro voor één wedstrijddag, bedrijven per persoon voor drie weken 125 euro.

Meer informatie bij Anneke Soonius, Stichting Kastelen Golftour, e mail info@kastelengolftour.nl, tel. 06-42291529

Bron : kastelengolftour.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten