zondag 15 juli 2012

ELTK Girls | ELTK Boys

Het Girls-team verloor in de laatste ronde van Frankrijk en de Boys werden geklopt door Finland.
De Nederlandse meisjes zijn er op de laatste dag van het ELTK Girls op de baan van het Duitse St. Leon-Rot niet in geslaagd hun partij tegen regerend kampioen Frankrijk winnend af te sluiten.
Door dit resultaat eindigde de formatie van coach Joost Steenkamer als vijfde in de A-poule.
Volgens Steenkamer was de nederlaag tegen Frankrijk niet nodig geweest. Ileen Domela Nieuwenhuis en Elise Boehmer wonnen beiden hun partij tegen respectievelijk Mathilda Cappeliez (3 & 1) en Anyssia Herbaut (2 & 1). Verlies was er voor Anne van Dam (3 & 1 tegen Shannon Aubert) en Charlotte Puts (4 & 3 van Perinne Delacour).

De foursome moest uiteindelijk de beslissing brengen. Het Nederlandse duo Dewi Weber en Gulia van den Berg hield tot aan de achttiende hole gelijke tred met de Franse equipe, maar een bogey op de slothole maakte aan alle illusies op een vierde plek een eind.
Steenkamer: ‘Een lastige hole, die achttiende. De slag naar de pin was te kort, waardoor een lange putt restte. En die werd helaas niet goed gelezen. Jammer, want winst op de titelhouder had natuurlijk de domper van geen medaille toch nog een beetje kunnen goedmaken.’
Joost Steenkamer vindt dat de Nederlandse meiden zich op zo’n sterk bezet toernooi fantastisch hebben geweerd. ‘Vijfde worden in de strokeplaykwalificatie, daar mag je best trots op zijn. Zeker als je kijkt naar de landen waar je mee te maken kreeg. Vooraf ga je uit van een plek bij de eerste drie. Zeker gezien de kwaliteit van dit team was dit absoluut niet te hoog gegrepen. Die doelstelling moet je dus halverwege bijstellen. Desalniettemin bleef de instelling bij de meiden prima. En dat is ook een compliment waard.’
Net als op het ELTK bij de jongens werd Zweden ook bij de meisjes winnaar het van het toernooi. In een zinderende finale bleven de Zweedse Girls hun Spaanse tegenstandsters met 4-3 de baas.
De Nederlandse jongens verloren op de Lidingö Golfclub in Zweden de slotwedstrijd van het ELTK Boys van Finland en werd twaalfde.
De Finnen trokken met 3-2 aan het langste eind en zorgden met deze zege dat Jong Oranje het toernooi met een twaalfde plek afsloot. Voldoende overigens voor een startbewijs voor het ELTK van volgend jaar.
De brigade van captain Floris van Imhoff was er tegen de Finnen op gebrand niet te verliezen. Nadat Philip Bootsma en Rody Haije in het foursome het Finse duo Kauniskanga/Teppolo met 5&3 op de knieën hadden kregen en ook Max Albertus zijn single (3&2) won van Kristian Kulokorpi, leek Oranje in een zetel te zitten. Maar de Finnen gaven zich nog niet gewonnen.

Dat ondervonden Vince van Veen (7&6) en Albert Eckhardt (7&5). De tegenstand bleek voor beiden toch iets te groot. Uiteindelijk waren alle ogen gericht op Martijn Horters. Tot en met hole 16 vocht hij met zijn opponent Aleksi Myllymäki een verbeten strijd uit.

De Fin kroop op deze lange par-3, 194 meter, door het oog van de naald. Zijn afslag leek aanvankelijk rechts van de green in de diepe rough te belanden, maar stuitte via een wiel van de referee golfcar, die daar volgens captain Floris van Imhoff absoluut niet mocht staan, weer richting green. Een gelukje voor de Fin, die zo zijn par redde.
Op de voorlaatste hole (par- 5, 449 meter) belandde de drive van Horters in een greppel waterhindernis. Ofschoon het herstel miraculeus was, moest de Nederlander vervolgens alles uit de kast halen om zijn Finse tegenstander te kunnen bijbenen. Echter zijn derde slag belandde in het water, waardoor hij de hole verspeelde. Een keurige par op de achttiende van Horters, kon de Fin niet meer van de wijs brengen.
‘We hebben hier veel geleerd de afgelopen dagen', was de reactie van Floris van Imhoff, die daaraan toevoegde dat de baan zeker niet in het voordeel van zijn team was.

‘Smalle en kleine greens en veel hoog gras aan de zijkant. Zulke banen zijn er in Nederland niet. Misschien De Pan en in combinatie met wat linksbanen. Complimenten voor de jongens, want het is niet makkelijk je voor een wedstrijd om een twaalfde plek je optimaal op te laden. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van deze jonge, ambitieuze knullen.’
Het Zweedse team buitte het thuisvoordeel prima uit door in de finale Italië met 3-2 te verslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten