zondag 8 april 2012

Nieuwe acties tegen geplande golfbaan en bungalowpark

Het actiecomité overhandigde in oktober een petitie aan de burgemeester van Baarle-Hertog.ram


BAARLE-HERTOG - Het actiecomité Grenzeloos Baarle onderneemt nieuwe acties om de mogelijke komst van een golfbaan met bungalowpark tegen te houden.

Een Nederlandse projectontwikkelaar wil op het voormalige militair domein in Ghil een terrein van meer dan 100hectare aanleggen met een golfbaan, bungalowpark met 275woningen en een hotel. Het project kreeg de naam Grenzeloos Baarle en komt niet ver van de dorpskern van Zondereigen en ook voor een gedeelte op het grondgebied van Turnhout en Weelde-Statie.

Begin oktober overhandigde het actiecomité een petitie met 300 handtekeningen aan burgemeester Leo Van Tilburg (CDK) van Baarle-Hertog. Ook aan de gemeenteraad van Baarle-Nasau werd duidelijk gemaakt dat men niet zit te wachten op het mega-project. 'Helaas lijkt wethouder Jan Van Tilburg van Baarle-Nassau niet onder de indruk van het protest', zegt Bart Horemans van het actiecomité. 'Donderdag wil hij een voorstel laten aannemen door een meerderheid van de verenigde raden van Nassau en Hertog (het zogenaamde GOB-Plenair) waarbij een positieve grondhouding wordt uitgesproken en waarin aan de ontwikkelaar wordt gevraagd om milieu-effectenrapport uit te werken. De wethouder rekent in het GOB dus op de steun van het CDA uit Nassau en ook op de steun van CDK uit Hertog. Dat laatste is pikant, omdat de CDK-burgemeester van Hertog recent nog de petitie in ontvangst heeft genomen en ook omdat drie CDK-schepenen uit Zondereigen komen.'

Als de petitie door de politici niet gerespecteerd wordt, zal dat voor het actiecomité de start zijn van een nieuwe politieke beweging om er een verkiezingskwestie van te maken. Daarnaast wil men proberen het bewuste gebied een beschermde status te geven.
 
Bron : Nieuwsblad.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten