maandag 9 april 2012

Golfresort De Lage Vlette


Baan
De 18-holes baan wordt ontwikkeld op het nieuwe Landgoed HeideBurgh en past heel natuurlijk in de ruimtelijke omgeving van de Rucphense Heide en het uitloopgebied ten oosten van Roosendaal en westelijk van Rucphen, direct grenzend aan de Rucphense bossen.


Ook het karakter van de golfbaan is terug te vinden in de naam HeideBurgh. Door de baan zullen in de toekomst duidelijk plas/dras gebieden en droge heidegebieden te onderscheiden zijn, elk met een eigen gevarieerde flora en fauna. Het westelijk deel van de baan is gelegen in het ‘Laagveld’ terwijl het oostelijk deel op een hoger niveau ligt. De twee lussen van negen holes worden in elkaar gevlochten zodat de golfer met steeds wisselende natuurbeleving en spelsituaties te maken krijgt maar de baan toch als een natuurlijke eenheid ervaart. De layout van de baan is van de hand van de Belgische golf-en landschapsarchitect Dimitri van Hauwaert, die recentelijk nog veel lof oogstte met zijn ontwerp van Maastricht International Golf. Hij heeft kans gezien een baan te ontwerpen die voor zowel de lagere handicappers als de hogere handicappers steeds weer opnieuw een uitdaging zal zijn. De baan zal onderdak bieden aan zowel clubleden, bedrijfsleden als gastspelers.



Oefenaccommodatie
De oefenaccommodatie van HeideBurgh zal bestaan uit een driving range, diverse oefengreens en een aantal oefenholes. De oefenaccommodatie is voor iedereen die een balletje wil slaan toegankelijk. Op de accommodatie zal een golfschool gevestigd worden die zal voldoen aan de eisen van deze tijd en waar zowel de geoefende speler als de beginner lessen kan volgen. Ook voor (bedrijfs)clinics is de oefenaccommodatie uitstekend geschikt.



Clubhuis
In het clubhuis van HeideBurgh vinden we straks o.a. de golfshop en de restauratieve voorzieningen.
Het clubhuis is vrij toegankelijk, dus ook niet golfers zijn er van harte welkom. Voor de zakenmensen in de regio vormt het restaurant een gezellig en representatief trefpunt. Er zal een warme, Bourgondische sfeer heersen en kwalitatief worden gekookt.



Planning
De verwachting is dat in de loop van 2013 een deel van de oefenaccommodatie geopend kan worden en dat een jaar later de baan bespeelbaar zal zijn. Via deze website zullen we geïnteresseerden regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkeling van het project.



Initiatiefnemers
Langendijk B.V., het agrarisch bedrijf van de familie Vos, is de initiatiefnemer van Golfbaan HeideBurgh. De dagelijkse leiding van de golfbaan zal in handen komen van de kinderen van de familie Vos, zij staan met hun individuele kwaliteiten borg voor kwalitatief management, waaronder kwaliteitsbewaking van de accommodatie en voor een sfeer waarin de gast zich zal thuis voelen.


Added By : Destock Golf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten